Culinaire Roseval

Roseval in kruiden

Ingrediënten:

- 1 kilo Roseval aardappel

- rozemarijn

- tijm

- zout

- peper

- olie

+- 30 minuten

4 personen

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 ℃. Spoel de aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in partjes met dezelfde dikte. Leg de partjes in een ovenschaal en besprenkel deze met de rozemarijn, tijm, peper, zout en een scheutje olie. Hussel ze goed door elkaar en zet ze +- 25 minuten in de oven. Na +- 15 minuten schud je ze even om. 

Tip van de boer: gebruik een rode ui voor extra smaak. Snijd deze in halve ringen en meng deze tussen de aardappelen en kruiden. 

Roseval hasselback

Ingrediënten:

- 1 kilo Roseval aardappelen

- geraspte kaas

- peper

- zout 

- olie 

- peper

+- 60 minuten

4 personen

Bereiding:

 

Spoel de aardappelen schoon. Leg de aardappel op een eetlepel en snij met een scherp mes sneetjes in de aardappel. Let op! Zorg dat je er geen aardappelschijfjes van maakt. De aardappel moet 1 geheel blijven. Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden. Leg de ingesneden aardappelen in een ovenschaal. Neem een kwast en de olie om de aardappelen goed in te smeren met wat olie. Besprenkel de aardappel met zout en peper. Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten. Doe nu de geraspte kaas in de sneetjes van de aardappel en strooi je er een beetje overheen. Laat de aardappelen nog +- 20 minuten doorgaren in de oven.