Vastkokend Hansa

Smaakvolle oven aardappelen

Ingrediënten:

- 4 grote Hansa aardappelen           

- laurier blaadjes

- takjes rozemarijn      

- 1 liter kokende bouillon 

- 50 gram roomboter

- aluminiumfolie

+- 50 minuten

4 personen

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 ℃ graden. Spoel de aardappels schoon en laat de schil zitten. Zet ondertussen een ketel bouillon op het vuur en laat deze goed koken. Snijd met een scherp mesje elke aardappel in de breedte 4/5 keer tot bijna onderaan, pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Stop in elk gleufje een blaadje laurier en een paar naadjes rozemarijn. Leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal. 

 

Giet de kokende bouillon erop tot de aardappelen net niet helemaal onder staan. Alleen de bovenkant van de aardappel moet erbovenuit steken. Verdeel de boter in blokjes over de aardappelen. Breng het op smaak met wat zeezout en peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de bakplaat in het midden van de oven. Na +- 30 minuten haal je de folie eraf en laat je ze nog +- 20 minuten nagaren totdat ze goudbruin zijn. Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik dan met een scherp mes in de aardappels om te kijken of ze goed gaar zijn

Echte aanrader !

Aardappelsalade

Ingrediënten:

- 1 kilo Hansa aardappelen          

- 3 el olijfolie 

- 1 tl dijon mosterd      

- 1 teentje knoflook 

- 3 lente-uitjes 

- verse bieslook

- zout

+- 30 minuten

4 personen

Bereiding:

Spoel de aardappelen schoon onder de kraan, en snijd ze in dikke plakken. Doe de aardappelplakken in een grote pan en doe er water bij totdat de aardappelplakken voor de helft onder water staan. Voeg wat zout naar smaak toe. Leg de deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Laat ze in 10-15 minuten garen. 

Maak intussen de dressing: roer de olie en mosterd goed door elkaar in een grote kom (hier voeg je straks de aardappels bij). Meng de fijngesneden knoflook erdoor en breng op smaak met voldoende zout en peper. Giet de aardappels af en snijd de plakken indien gewenst nog in blokjes. Doe de aardappelen als deze nog heet zijn bij de dressing en roer het geheel door elkaar. Zo trekt de smaak het beste in de aardappel. Voeg de bieslook aan de salade toe en garneer de salade af met ringetjes lente ui. 

Tip: wil je de salade iets smeuïger, voeg dan nog 2 flinke lepels mayonaise toe aan het geheel. 

Gekookte aardappelen in een bedje van jus

Ingrediënten:

- 1 kilo Hansa aardappelen          

- zout

- naturel jus van Maggi

+- 30 minuten

4 personen

Aardappel Galette

Ingrediënten:

- 6 Hansa aardappelen          

- 400 gram spinazie     

- 1 teentje knoflook 

- 1 rode ui 

- 100 gram zuivelspread 

- zout

+- 30 minuten

4 personen

Bereiding:

Fruit de ui en knoflook aan in een grote pan en doe de gewassen spinazie erbij. Ondertussen schil je de aardappelen en rasp je deze met een grove rasp. Leg de geraspte aardappelen in een handdoek en knijp het vocht uit de aardappel. Zodra de spinazie geslonken is kun je de zuivelspread toevoegen. Pak een kleine bakpan en zorg dat deze goed warm is. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Doe nu de helft van de geraspte aardappel in de pan verdeeld over de bodem en doe dan de spinazie erop. De tweede helft geraspte aardappel verdeel je weer over de spinazie. Besprenkel de galette met wat zout naar wens. Na +- 12 minuten draai je de galette (kijk wel dat hij er mooi goudbruin uit ziet zodat de aardappel zeker gaar is.  Laat de nu de onderkant nog +- 12 minuten garen en de aardappel galette is klaar. 

Tip: Hou je niet van spinazie? Probeer het dan eens met andere groente of alleen kaas en ui.

Bereiding:

Spoel de aardappelen schoon onder de kraan, en snijd ze door de helft. Ja de schil kun je gerust laten zitten, hier zitten zelf extra voedingsstoffen in. Zorg wel dat ze ongeveer net zo groot zijn, anders zal de een sneller gaar zijn dan de ander. Doe de aardappelen in de ketel met water. Leg de deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Voeg wat zout naar smaak toe. Laat ze in +- 20 minuten garen. 

Maak ondertussen de jus. Smelt een klontje boter in de pan en doe er 250 ml water en 2 eetlepels jus bij. Breng het al roerend met de garde aan de kook.

Als de aardappelen klaar zijn schud je ze af en presenteer je ze met de jus. 

BEZOEK ADRES

Helenaveenseweg 15

5975 MS Sevenum

CONTACT

06-52287628

info@raedtsaardappelen.nl

OPENINGSTIJDEN

Onze pieperhut is elke dag geopend!

BLIJF OP DE HOOGTE

SOCIAL MEDIA

  • Instagram
  • Facebook